CAZ SOCIAL: Agatha Cristiana si dreptul la lumina



In luna august, Asociatia Fluens a ajutat o familie sa pastreze ceea ce pentru unii dintre noi reprezinta o conditie banala a confortului zilnic: lumina in casa in care traieste. 



Agatha este un copil cu totul special: a terminat clasa a VIII a cu media 10 si a intrat la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" cu media 9.60. Scrie poezii si picteaza, a castigat diplome la concursuri extrascolare si isi doreste sa publice o carte de poezii.

Cu toate acestea, Agatha traieste, impreuna cu mama sa "asa cum da Dumnezeu, de pe o zi pe alta, din ce ma ajuta colegele, unele cu mancare gatita, altele cu banuti sau cu diferite lucruri, hainute si incaltari pentru fata si pentru mine" (sunt chiar cuvintele d-nei Iuliana, mama Agathei, care nu a renuntat niciodata sa spere pentru fiica sa la un viitor mai bun)

D-na Iuliana o creste singura pe Agatha, cu un singur salariu de bugetar, fiind obligata, de-a lungul timpului sa faca tot felul de imprumuturi, datorii pe care la un moment dat nu a mai reusit sa le achite.  Finalul a fost ca a trebuit sa renunte, rand pe rand, la ceea ce noi numim "o viata decenta",  la  calculator, televizor, telefon, acumuland restante la intretinere si la utilitati. Astfel incat cateodata a  fost nevoita sa renunte chiar si la hrana.  

Si, de multe ori,  atat mama cat si fiica au stat uitate, singure in intuneric

Acest lucru a incercat Asociatia Fluens sa-l previna in aceasta vara, platind o factura la curent electric in valoare de 115 RON pentru familia Agathei.










Va indemnam sa incercati sa-l preveniti si voi. De cate ori aprindeti lumina in propria voastra locuinta, ganditi-va la familia aceasta si la dreptul Agathei la lumina. Incercati sa v-o imaginati intr-o casa goala, pe intuneric, asteptand. Apoi hotarati singuri daca Agatha merita sau nu dreptul de a trai in lumina.


Acest caz social a fost prezentat si de Razvan Pascu.Pe blogul sau gasiti carnetul de note al Agathei, CV-ul ei, cateva dintre diplomele primite, precum si 2 documente Word (aici si aici) cu texte scrise de Agatha.
Daca vreti sa o ajutati pe Agatha, cu orice, chiar si un sfat, haine, bani, carti, materiale pentru scoala sau orice altceva atunci nu ezitati sa o faceti – o puteti contacta pe mama ei la adresa de e-mail georgescu_iuliana@ymail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.