Atelier de formare pentru organizații neguvernamentale cu tema “Noțiuni de bază-Realizarea cererilor de finanțare pentru accesarea fondurilor europene tip POSDRU”



Asociația Fluens organizează pe 7 februarie 2015, la București, un atelier de formare cu tema “Noțiuni de bază- Realizarea cererilor de finanțare pentru accesarea fondurilor europene tip POSDRU (Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane)”. Înscrierea la acest curs este deschisă tuturor reprezentanților organizațiilor neguvernamentale, cu precădere celor care se află la început de activitate și doresc să dezvolte și aplice cu proiecte pentru acest tip de finanțări.


Atelierul este susținut de Cristina Iureși, președinte și Otilia Geavlete, director de programe Asociația Fluens, traineri care au o experiență de lucru de peste 15 ani în sectorul neguvernamental și peste 7 ani de experiență în redactarea și implementarea de proiecte. Agenda cursului include informații despre programele operaționale, parcurgerea elementelor de bază în scrierea de proiecte pentru liniile de finanțare europene tip POS DRU (ex. DMI 2.2: Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii; DMI 2.3: Acces si participare la Formare Profesionala Continua si DMI 3.1 Promovarea Culturii antreprenoriale), informatii despre constituirea bugetului, inchieierea de acorduri de parteneriat si utilizarea sistemului Action Web.  Toti participanții vor primi un certificate de participare, iar ulterior vor avea posibilitatea să se înscrie pentru ore de consultanță individuale cu privire la proiectele cu care organizația dorește să aplice pentru finanțare.

Contravaloarea atelierului este de 80 RON, reprezend de o donatie in sprijinul programelor Asociatiei Fluens destinate copiilor abandonati si batranilor institutionalizati. Numarul maxim de participanti este de 15 persoane. Achitarea acesteia se realizează în ziua participării la curs. Cursul va avea loc în intervalul 9-17, la sediul Asociației Fluens, situat pe Aleea Florin Ciungan, nr. 17, et. 2, sector 3, București.

Cei care doresc să se înscrie la atelier trebuie să trimită un email la asociația.fluens@yahoo.com, menționând datele de contact (nume, prenume, email, telefon) și organizația pe care o reprezintă.

Atelierul de scriere a proiectelor pentru linii de finanțare europene a fost precedat de un curs introductiv de scriere de proiecte, care a avut loc pe 14 noiembrie 2014. Participanții au avut posibilitatea de a învăța mai multe despre structura de bază a unui proiect, stabilirea obiectivelor, justificarea proiectului, graficul activităților și buget.

A fost un curs foarte util, care m-a ajutat sa-mi formez o idée de ansamblu asupra modului de scriere al unui proiect – Camelia Petri.
Cursul mi-a fost de mare ajutor. Acesta a fost primul meu contact cu proiectele pe fonduri nerambursabile. Multumesc si astept cu nerabdare urmatorul curs- Florina Staicu

Informații suplimentare și detalii pot fi obținute prin email (asociația.fluens@yahoo.com) sau prin telefon (0734354454 sau 0721349689). Activitatea organizației poate fi urmărită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens.

Despre Asociația Fluens
Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii necăjite. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte in parteneriat cu direcțiile de protectie a copilului, căminele de vârstnici, organizații publice si private. Printre cele mai importante programe derulate până în acest moment se numără:
·         Un viitor mai sigur- destinat tinerilor din centre de plasament, vine în sprijinul acestora cu sesiuni de învățare și îndrumare care să le faciliteze accesul pe piață muncii.
·         Trepte către viață- dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru tinerii din centre de plasament. Programul include activități de educație nonformala, recreative și de socializare, grupuri de dezvoltare personală, psihoterapie individuală și de grup etc.
·         Rețea de suport social pentru mame singure-   sprijinirea a 20 de familii monoparentale care se confruntă cu dificultăți economice, sociale, locative și/sau profesionale majore, oferindu-le consiliere psihologică, îndrumare pentru accesul pe piața muncii, sprijin financiar,, resurse de învățare, asistentă juridică și demersuri de asistentă socială. 
·         Porți deschise - program destinat vârstnicilor singuri din centrele de asistentă socială subordonate DGASPC-lor. Include activități de socializare și recreative cu vârstinicii, atât în centru, cât și în afara acestuia (concursuri, seară de presă, excursii, ieșiri la teatru, operă etc), „terapia memoriei” și revigorarea centrelor de reminiscențe, evenimente menite să scoată din izolare pe vârstnicii singuri etc
·         Campanii umanitare -  sprijinirea persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate sau de criză, copii din centre de plasament, familii nevoiașe, vârstnici singuri, anumite cazuri individuale etc ( „Un Paște adevărat pentru bătrânii institutionalizati”, „Bucuria de a fi copil”,  „Ai prea multe haine? Donează-le, “ O mână întinsă, o masă caldă, o amintire”).
Activitatea organizației poate fi urmărită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens.
 
Persoana de contact
Otilia Geavlete
Director de programe, Asociația Fluens
0734354454


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.