Asociatia Fluens si AIESEC organizeaza festivalul multicultural de vara pentru tinerii din centrele de plasament bucurestene



Asociatia Fluens, in parteneriat cu AIESEC, organizeaza miercuri, 22 iulie, festivalul multicultural de vara, prin intermediul caruia organizatiile doresc sa le ofere posibilitatea tinerilor din centrele de plasament bucurestene sa invete mai multe despre obiceurile si traditiile altor tari, dar si sa incurajeze comunicarea interculturala prin dialog cu reprezentanti ai fiecarei tari participante. Astfel, studenti din noua tari- Mexic, Cehia, Singapore, Turcia, China, Tunisia, Egipt, Pakistan si Malaezia- vor prezenta informatii despre locurile natale, vor face demonstratii de arta si vor oferi spre degustare preparate locale din cele mai diverse. 



Festivalul intercultural de vara va fi un prilej pentru tinerii din cinci centre institutionale bucurestene- Pinochio, Sfantul Nicolae, Sfantul Iosif, Sfantul Stefan si Sfanta Maria- sa interactioneze cu voluntari care provin din culturi diferite si care le vor impartasi atat povesti despre societatea din care provin, dar si istorii culturale si artistice, menite sa ofere o imagine fidela a ceea ce inseamna sa traiesti pe taramuri europene, asiatice sau africane. Aceasta experienta culturala va fi intregita de gustarile traditionale pe care tinerii le vor pregati si care vor completa gastronomic acest eveniment al descoperirii altor culturi.
Alaturi de prezentarile generale, tinerii vor putea opta ulterior pentru participarea la atelierele pe care studentii straini le-au pregatit. Printre acestea se numara caligrafie chinezeasca, lectii pentru utilizarea darbukai (instrument muzical de origine arabeasca), jocuri traditionale din Malaezia si Singapore, desen traditional din Tunisia, dans traditional din Turcia si confectionarea pinatei mexicane.
Aceasta initiativa face parte din programul Experience around the world, derulat de AIESEC. Acesta se adreseaza copiilor din 8 centre de plasament sau de zi din Bucuresti. Cei noua voluntari internationali care se afla in prezent in Romania deruleaza pentru acestia activitati de dezvoltare personala, lucru in echipa si invatarea limbii engleze.
Participarea la festivalul cultural de vara este destinata in principal tinerilor din centrele de plasament, insa doritorii pot veni in vizita la Asociatia Fluens, daca vor sa participe la activitati si vor sa cunoasca mai bine organizatiile Fluens si AIESEC. Evenimentul va incepe la ora 10 00 si va avea loc la sediul Asociatiei Fluens, situata in strada Lucacesti, nr. 4, sector 6, Bucuresti.
Cristina Iuresi- Asociatia Fluens- In cadrul organizatiei Fluens derulam constant activitati menite sa incurajeze dezvoltarea personala a tinerilor din centrele de stat cu care lucram, de pilda prin proiecte precum Un viitor mai sigur- Imbunatatirea calitatii serviciilor sociale si de baza pentru copiii si tinerii institutionalizati. Acum ne bucuram ca avem posibilitatea ca, in parteneriat cu colegii de la AIESEC, sa le intregim aceste experiente de invatare si cu ateliere ce promoveaza diversitatea culturala, obiceuri si traditii de pe melegeauri mai mult sau putin indepartate, dar si cu experienta dialogului fata in fata cu tineri asemenea lor, care le pot impartasi din propriile experiente de viata.
Ioana Vacarasu, AIESEC- Voluntarii sunt foarte entuziasmati sa ajute copiii sa intre in contact cu traditiile tarilor lor si sa cunoasca niste culturi diferite, cu care nu ar avea contact in mod normal.  Noi, echipa de organizare a proiectului, suntem foarte fericiti deoarece, prin intermediul acestui festival putem sa avem un impact mai mare asupra unui numar mai mare de copii si, de asemenea, suntem convinsi ca toata lumea se va simti foarte bine.
Despre Asociatia Fluens
Asociatia Fluens deruleaza, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii din centrele de stat, batrani singuri, tineri aflati la inceput de drum, persoane bolnave si familii care provin din medii defavorizate.. Asociatia dezvolta o serie de proiecte in parteneriat cu directiile de protectie a copilului, caminele de varstnici, organizatii publice si private. Incepand cu anul 2014, Asociatia Fluens a demarat o serie de ateliere si cursuri destinate organizatiilor neguvernamentale (management de proiect, scriere de proiecte, brand management si comunicare, managementul voluntarilor). Activitatea organizatiei poate fi urmarita online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui
Despre AIESEC
AIESEC este o organizatie internationala, independenta, non-profit si neafiliata politic, condusa de studenti si proaspat absolventi ai institutiilor de invatamant superior. Membrii sai sunt interesati de probleme globale, leadership si management. AIESEC, prin proiectele pe care le desfasoara, incurajeaza dezvoltarea tinerilor prin formarea liderilor societatii viitoare. In present, in cadrul organizatiei se desfasoara proiecte dedicate elevilor, studentiilor si comunitatii locale (companii, comunitate, organizatii neguvernamentale).

Dezvoltare personala si autocunoastere prin metode psihodramatice



Grupurile de dezvoltare personala ce folosesc metodele psihodramei permit participantilor sa isi regaseasca spontaneitatea si creativitatea personala, sa unifice partea reflexiva cu cea traitoare (eul actor cu eul observator) astfel incat sa aiba o perspectiva diferita asupra experientelor de viata si asupra relatiilor cu ceilalti. 

Credit foto Joshua Earle

Acest mod de a lucra cu sinele in interiorul unui grup valorifica punerea in actiune a experientelor personale, concretizarea pe o scena a gandurilor, viselor si emotiilor si modificarea scenariilor interioare si a rolurilor pe care le jucam in relatiile cu ceilalti. 

Jacob L. Moreno a fost inspirat pentru a crea Psihodrama la începutul anilor 1900 în Viena , pe cand privea cum se jucau copiii si cum gaseau rezolvari la dificultatile lor prin joc, din diferite roluri.

Temele celor patru grupuri de dezvoltare personala si autocunoastere sunt urmatoarele:

1.      Intalniri: creativitate si spontaneitate in relatii (15 iulie 2015)
2.      Feminitate si relatii de cuplu (22 iulie 2015)
3.      Imagine de sine si resurse interioare (29 iulie 2015)
4.      Invata sa spui nu! (5 august 2015)

Grupurile tematice de dezvoltare personala se adreseaza: oricaror persoane dornice de dezvoltarea personala, de a-si imbunatati anumite competente interpersonale si profesionale,  de a afla lucruri noi despre ele insele, deschise catre autocunoastere si curioase in legatura cu metoda psihodramatica.

Numar de participanti: maxim 12, minim 6 persoane.
Tinuta: se recomanda una lejera.
Durata: 2 ore – 18.30 – 20.30 (miercuri). 
Cost: 40 lei/un grup (2 ore)

Locatie: Strada Lucacesti nr. 4, sector 6, Bucuresti

Coordonatori work-shop-uri: Cristina Iuresi, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Specializari si cursuri in Psihodrama, Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana.  Otilia Geavlete, psiho-pedagog, curs de Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana.
Contact pentru inscrieri:  transmiteti, va rog, email cu subiectul “Inscriere grup dezvoltare personala” la training@asociatiafluens.ro si mentionati urmatoarele informarii: Nume, prenume, date de contact (telefon) si optiunile de participare.
Telefon: 0721349689, Cristina Iuresi; 0734354454, Otilia Geavlete   

Ateliere de dezvoltare personala pentru adolescenti!


Ai intre 13 și 17 ani, vrei sa participi la ateliere care sa iti dezvolte o serie de competente precum: comunicare și public speaking, lucru in echipa, managementul conflictului, managementul timpului, gestionarea emotiilor, dar nu numai? Hai la noi! 


Incepand cu saptamana 13-19 iulie, Asociatia Fluens va desfașura o serie de ateliere de dezvoltare personala, in cadrul carora veti avea ocazia sa experimentati  prin joc diverse tehnici menite sa va sporeasca increderea in fortele proprii, sa va puna in lumina o serie de calitati și sa va dezvolte abilitatile și competentele personale.
Grupele vor fi formate din maxim 15 adolescenti/tineri, programul urmand a fi comunicat ulterior doar celor selectati. 

Tinerii interesati sa participe la ateliere sunt rugati sa completeze formularul de inscriere disponibil aici.

Inscrierile se vor incheia in data de 10 iulie, iar rezultatele vor fi comunicate atat pe pagina de Facebook a Asociatiei, cat și prin e-mail persoanelor selectate.

Donatie simbolica: 20 RON/atelier

Pana in data de 14 septembrie 2015 vor fi organizate 10 ateliere, iar sumele incasate vor fi orientate spre organizarea unor activitati și ateliere pentru copiii din centrele de plasament din sectorul 1, beneficiari ai proiectului “Un viitor mai sigur- Pregatire pentru viata independenta pentru copii și tinerii din centrele rezidentiale”.
Criterii de selectie:
  •           Varsta: 13-17 ani;
  •           Au rezultate școlare bune;
  •           Sunt suficient de motivati sa ia parte la ateliere.
Prezenta este obligatorie pe toata perioada de desfașurare a programului. La finele atelierelor toti participantii vor primi diplome care atesta dezvoltarea unor competente și abilitati.

Daca aveti intrebari, va rugam sa trimiteti un email pe adresa contact@asociatiafluens.ro.