CAZ SOCIAL: Marius si jocul pe sârmăDe doua ori in acest an, Asociatia Fluens a contribuit la plata examenului RMN pentru Marius. 

Am asteptat impreuna cu parintii sai, cu sufletul la gura, rezultatele. De fiecare data, au fost bune.  Pentru inca 6 luni,  parintii lui Marius pot sa respire mai liber, sa doarma cu mai putine griji, sa se bucure. Cu toate acestea,  ei trebuie sa treaca, de fiecare data, prin emotii coplesitoare, ca si cum de  zbuciumul lor repetat ar fi  necesar ca sa tina lucrurile in echilibru. 
 


La 10 luni, Marius a fost diagnosticat cu meduloblastom (tumora cerebrala maligna) si operat cu succes. De atunci, la fiecare 6 luni, trebuie sa repete investigatia RMN.

      

 Astazi, Marius are patru ani, se joaca, rade si traieste ca orice copil de varsta lui. Cu toate acestea, parintii sai stiu ca amenintarea se ascunde inca in preajma lor si traiesc infruntand periodic teama cea mai cumplita care poate macina sufletul unei mame sau al unui tata. Inaintea fiecarui examen RMN, clipele se scurg extrem de greu, iar cand medicul se apropie cu rezultatul, timpul se opreste.  De fiecare data, pentru parintii lui Marius, viata reincepe numai cand afla vestea cea buna: Marius este in afara pericolului. 


Anul acesta Asociatia Fluens a fost alaturi de Marius si de parintii sai, oferindu-le 700 de RON, o parte din costul celor doua  investigatii realizate.

 Pentru familia lui Marius, traiul nu este deloc usor. Tatal este somer si lucreaza ocazional pentru a-si intretine cei doi copilasi, de doi si patru ani. In aceasta situatie, plata investigatiei devine aproape imposibila pentru familie.  O cheltuiala de 1000- 1500 RON la fiecare sase luni dezechilibreaza orice buget,  dar nu aceasta este problema familiei. Ar face orice pentru Marius, cu toate astea este foarte greu sa obtina banii necesari pentru RMN. 

Ne-am bucurat sa-i putem ajuta, fie si pentru a vedea zambetul lui Marius si chipul luminat al parintilor sai.  Am obtinut pentru ei o donatie de 400 RON la primul RMN si apoi de 300 RON la al doilea. 

Speram sa nu ne oprim aici.  De aceea avem nevoie si de ajutorul vostru.  In luna ianuarie 2013, Marius trebuie sa repete analiza.  Acum, ca il cunoasteti, priviti-va copiii cand dorm sau cand se joaca, regasiti-l in trasaturile lor. Ganditi-va ca Marius joaca, mereu si mereu, un joc extrem de periculos, ca merge pe sârma deasupra unei prapastii.  Oferiti-le parintilor sai sansa de a-l vedea ajuns la un loc sigur. Cu cat suntem mai multi, cu atat devine mai usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.